BlockBay Capital portefeuille update september 2021

BlockBay Capital portefeuille update september 2021
by

De BlockWealth portefeuilles hebben in september een negatief rendement van tussen de -6% en -9% behaald.

In de portefeuille zaten onderliggend grote rendementsverschillen. Zo behaalde Cosmos en Algorand in september positieve rendementen van +50%. Cardano nam met een rendement van -22% wat gas terug, ondanks de slechte maand september staat de cryptomunt op een jaarwinst van +1.100%. Het negatieve rendement in de portefeuille is daarmee voornamelijk veroorzaakt door de negatieve rendementen van Bitcoin (-5%) en Ethereum (-11%).

De cryptomarkt had in de september last van een verlaagd economisch sentiment. De Chinese projectontwikkelaar Evergrande is in zwaar weer beland, de schuldenlast van $300 miljard zorgt ervoor dat er problemen zijn met de cashflow van het bedrijf. De impact voor buitenlandse investeerders lijkt vooralsnog beperkt, al hebben financiële markten wereldwijd na een goede periode een klein stapje terug gezet. Eind september heeft China (wederom) strenge maatregelen aangekondigd tegen de handel in cryptocurrencies. Iedereen die werkzaam is in de industrie kan strafrechtelijk vervolgd worden. De markten reageerde negatief, al bleef de schade voor Bitcoin met -4% in vergelijking met eerdere Chinese maatregelen beperkt. De uitrol van een eigen digitale munt door de Chinese overheid zou met een (mogelijk) naderende financiële crisis in een stroomversnelling kunnen komen.

Het vierde kwartaal is inmiddels goed van start gegaan. De markt kreeg een boost door uitspraken van Jerome Powell (voorzitter van de Amerikaanse centrale bank) die aangaf dat de VS geen intentie heeft om cryptomunten te verbannen. Daarnaast heeft Twitter het mogelijk gemaakt om kleine Bitcoin transacties van en naar gebruikers via het Lightning netwerk te versturen. In het vierde kwartaal lijkt er ook meer duidelijkheid te komen over een eventuele Amerikaanse Bitcoin ETF. Aanvragen voor een dergelijke ETF zijn in de afgelopen jaren afgeschoten door de Amerikaanse toezichthouder. In november verloopt een nieuwe deadline voor een aantal ingediende voorstellen waarbij er vanuit de sector hoop is op goedkeuring van een Bitcoin ETF. Een lancering van een Amerikaanse Bitcoin ETF zorgt ervoor dat het voor institutionele investeerders eenvoudiger wordt om in Bitcoin te investeren.