Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
by nba_lakers_h1nllj48

Onderstaand worden de veelgestelde vragen aan BlockBay Capital beantwoord. Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Vragen over investeren in cryptocurrency

Waarom zou ik investeren in cryptocurrency?

Een investering in cryptocurrency is volgens ons een investering in een nieuwe beleggingscategorie. Cryptomunten werken via de onderliggende blockchain technologie. Blockchain heeft de potentie om vele aspecten te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkiezingen, supply chain, financiële dienstverlening en goede doelen.

Een investering in cryptocurrency zorgt ervoor dat je onderdeel bent van de technologische blockchain innovatie. Cryptomunten zijn het middel om waarde binnen een blockchain ecosysteem over te dragen.

Welk bedrag zou ik investeren in cryptocurrency?

Het volatiele karakter van cryptocurrency maakt het mogelijk om zowel grote winsten als grote verliezen te behalen. Een vermenigvuldiging van het vermogen behoort tot de mogelijkheden, daarnaast is het mogelijk om de gehele inleg te verliezen.

Het is daarmee zaak om een bedrag te investeren wat je zou kunnen verliezen. Grote verliezen kunnen zich in relatief korte tijd voordoen. Het is belangrijk om ook van een goede nachtrust verzekerd te zijn indien het rendement in de afgelopen maand -50% is geweest.

Kortom: kies voor een bedrag wat je voor langere periode kan missen en waarvan de risicobereidheid hoog is. Wetenschappelijk onderzoek van Yale laat zien dat een percentage van 1% tot 6% van het liquide vermogen optimaal is.

Hoelang zou ik investeren in cryptocurrency?

Een investering in cryptocurrency is er één voor de lange termijn. Goede jaren worden vaak gevolgd door mindere jaren waardoor het startmoment impact heeft op het uiteindelijke eindresultaat. Het timen van de markt is moeilijk, het langer aanhouden van cryptocurrencies zorgt ervoor dat de impact van goede en slechte jaren enigszins wordt geneutraliseerd waardoor er op de lange termijn mooie rendementen te behalen zijn.

Het combineren van een lange termijn horizon met een maximaal percentage van het vermogen wat is geïnvesteerd in cryptocurrency is de oplossing. Indien koersen zijn gestegen (en daarmee het percentage in cryptocurrency) wordt er immers cryptocurrency verkocht om het geïnvesteerde bedrag weer terug te brengen naar de ideale situatie. Andersom geldt hetzelfde waardoor er relatief duur wordt verkocht en relatief goedkoop weer wordt aangekocht.

Aangeraden wordt om voor een periode van minimaal drie tot vijf jaar te investeren in cryptocurrency en bij voorkeur zeker langer.

Wat zijn de risico’s van het investeren in cryptocurrency?

De risico’s van een investering in cryptocurrency zijn groot. Het is mogelijk om je gehele inleg te verliezen.

Risico’s van het investeren in cryptocurrencies zijn grofweg op te delen in twee categorieën: algemene risico’s van beleggen en specifieke risico’s van cryptocurrencies.

Algemene risico’s

Marktrisico – hangt samen met de algemene economische situatie.

Koersrisico – ontstaat door het uitkomen van nieuwe concurrerende technologieën of door tegenvallende toekomstige vooruitzichten.

Valutarisico – ontstaat indien wordt belegd in andere valuta dan euro (daarbij inbegrepen cryptocurrency).

Specifieke risico’s

Markt- en politieke risico’s – wereldwijde ontwikkelingen van specifieke wet- en regelgeving op het gebied van cryptocurrency kunnen nadelig uitpakken.

Cybersecurity risico’s – de blockchain (waarop de cryptocurrencies zijn geregistreerd) kan gehackt worden.

Custody risico’s – de bewaring van cryptocurrencies neemt veiligheidsrisico’s met zich mee. Cryptocurrencies kunnen gestolen worden, exchanges kunnen gehackt worden.

Pre (ICO) risico’s – in het geval van een investering in een (Pre) ICO, is het mogelijk dat het project nooit gelanceerd wordt en/of dat er nooit assets worden ontvangen van de offering.

Welk rendement is er te behalen met een investering in cryptocurrency?

Met een investering in cryptocurrency zijn in het verleden rendementen van vele duizenden procenten behaald. Dit hangt uiteraard ook af van de specifieke cryptomunt waarin is geïnvesteerd.

Het lastige is dat cryptocurrency (net als gewoon geld) geen onderliggende hebben. Dit maakt het waarderen van cryptocurrencies anders dan het waarderen van bijvoorbeeld aandelen, obligaties en vastgoed. Als BlockBay Capital zijnde hanteren wij daarom een aantal alternatieve methoden om cryptocurrency te waarderen.

  • Rendement versus risico

Een optie is om te kijken naar het risico en de verwachte rendementen van cryptocurrencies ten opzichte van andere beleggingen zoals aandelen, obligaties en vastgoed.

  • Totale beschikbare wereldwijde markt voor handel en vermogensopslag

Er kan beargumenteerd worden dat (bijvoorbeeld) Bitcoin in de toekomst kan dienen als medium of exchange of store of value. Indien het medium of exchange is dan kan Bitcoin in de toekomst gebruikt worden als betaalmiddel. Bij een store of value kan Bitcoin functioneren als digitaal goud.

Volgende stap in het adresseren van de totale beschikbare markt is om de geldhoeveelheid te verdelen in diverse aggregaten. Deze aggregaten lopen van M0 (zeer liquide zoals bankbiljetten) tot M3 (ruime hoeveelheid inclusief aandelen in geldmarktfondsen en schuldbewijzen met een looptijd tot 2 jaar). Voor medium of exchange worden M0 en M1 gehanteerd. Voor de store of value worden M2, M3 en beleggingsgoud gehanteerd. Deze markten gecombineerd zijn totaal ca. $75.000 miljard waard. De huidige marktkapitalisatie (november 2018) van $200 miljard laat zien dat er in potentie een relatief grote markt beschikbaar is.

  • Transactieratio´s

Transactieratio’s zijn vergelijkbaar met de koers-winstverhouding in traditioneel beleggen en berekend een ratio over tijd door de totale marktkapitalisatie te delen door de totale dagelijkse transactiewaarde. De transactiewaarde geeft een indicatie van het nut wat de gebruikers ontlenen aan het platform. De achterliggende reden is dat het uitvoeren van een transactie nut dient te hebben. Momenteel zijn er veel (blockchain) transacties van speculatieve aard waardoor deze manier momenteel niet de beste is.

  • Netwerk waarderingsmodel

Dit waarderingsmodel is gebaseerd op de waarde creatie van telefonie en social media. Dit model geven aan dat de waarde van een netwerk evenredig is aan het aantal gebruikers in het kwadraat. Elk persoon of bedrijf die Bitcoin gaat gebruiken voegt waarde toe aan het netwerk omdat iedereen profiteert van de toevoeging van een enkele gebruiker.

Conclusie

Zoals uitgelegd zijn er meerdere manieren om de waarde van cryptocurrencies te bepalen en om daarmee een indicatie te krijgen van verwachte rendementen. Op basis van onze analyse en onderzoek hanteren wij een doelrendement van +50% per jaar voor onze cryptocurrency portfolios. Dit doelrendement is een rendement voor op lange termijn waar mogelijkerwijs veel tussentijdse schommelingen in te verwachten zijn.

Ik investeer al in cryptocurrencies. Is het dan ook mogelijk om klant bij jullie te worden?

Dit is na overleg mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

Vragen over BlockBay Capital

Wie is BlockBay Capital?

BlockBay Capital is opgericht in maart 2018 en is de Nederlandse blockchain en cryptocurrency vermogensbeheerder. BlockBay Capital investeert namens zijn cliënten op een veilige en betrouwbare manier in cryptocurrency. De investeringen die klanten doen variëren van een investering van €2.500 in BlockWealth Lite tot investeringen die €100.000 overstijgen als onderdeel van de BlockPro dienstverlening.

Meer weten over BlockBay Capital?

Vanaf welk bedrag is het mogelijk om te investeren bij BlockBay Capital?

Investeren bij BlockBay Capital is al mogelijk vanaf €2.500. Hiermee investeert u in BlockWealth Lite. Met BlockWealth Lite bent u belegt in de vijftien grootste cryptomunten. Dit is de ideale manier om te starten met het investeren in cryptomunten.

Hoe werkt investeren bij BlockBay Capital?

Nadat u een aanvraag heeft aangediend op de pagina van één van onze producten (BlockWealth Lite, BlockWealth of BlockPro) of op onze contactpagina nemen wij contact met u op.

Na overeenstemming over de investering maken wij de overeenkomst op. Wij vinden het belangrijk dat een investering in cryptocurrency past binnen uw persoonlijke situatie. Na ondertekening van de overeenkomst maakt u een account aan bij een cryptocurrency exchange. De exchange zorgt ervoor dat het mogelijk is om uw inleg over te boeken, om cryptocurrencies te bewaren en om transacties uit te voeren. Vervolgens wordt er een API-koppeling tussen uw account bij de cryptocurrency exchange en het portefeuille management systeem van BlockBay Capital. Na ontvangst van de inleg wordt de cryptocurrency investering conform afspraak ingericht.

Maandelijks ontvangt u een uitgebreide rapportage over uw cryptocurrency investeringen. Tussentijds blijft u altijd op de hoogte van de ontwikkeling van uw portefeuille.

Welke kosten betaal ik voor de diensten van BlockBay Capital?

BlockBay Capital hanteert een all-in vergoeding in de vorm van een percentage over het geïnvesteerde vermogen. In deze all-in vergoeding zitten alle kosten die worden gemaakt voor de inrichting, het beheer, de inrichting van het bewaring, portefeuille management en maandelijkse rapportage. Indien van toepassing wordt er over de all-in fee BTW gerekend. Naast de bovengenoemde kosten is het mogelijk dat er transactiekosten worden gemaakt bij het handelen op externe handelsplatformen, deze kosten worden 1 op 1 doorbelast door verwerking in de aan- en verkoopkoersen.

Is het veilig en vertrouwd om te investeren bij BlockBay Capital?

BlockBay Capital doet er alles aan om investeren in cryptocurrencies zo veilig mogelijk te maken. De jarenlange ervaring die het team van BlockBay Capital heeft met het investeren in cryptocurrencies is vastgelegd in strakke procedures die ervoor zorgen dat uw bezittingen veilig zijn. Daarnaast zijn vertrouwen en discretie in elke relatie voor ons vanzelfsprekend.

Is het ook mogelijk om een afspraak in te plannen met BlockBay Capital?

Het is alleen voor BlockPro klanten mogelijk om een afspraak te maken. Neem hiervoor contact met ons op.

Wat voor registraties en vergunningen heeft BlockBay Capital?

BlockBay Capital heeft de Asset Manager Code of Conduct van het CFA Institute geaccepteerd en geïmplementeerd. De code is een – door grote investeerders wereldwijd geaccepteerde code – en voorziet in ethiek en professionaliteit van BlockBay Capital. BlockBay Capital is onder andere verplicht om de belangen van de klant altijd centraal te stellen, investeringsbeslissingen gefundeerd te nemen en om het risico op verlies van cryptocurrencies te beheersen.

BlockBay Capital biedt geen diensten aan voor het wisselen tussen crypto’s en fiduciair geld en biedt ook geen cryptobewaarportemonnees aan. BlockBay Capital valt niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Verdere ontwikkelingen op dit gebied zijn op Europees niveau binnenkort te verwachten. BlockBay Capital volgt de ontwikkelingen op de voet om daarmee te blijven voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving.