BlockBay Capital portefeuille update mei 2021

BlockBay Capital portefeuille update mei 2021
by

De portefeuilles hebben in mei een negatief rendement van ca. -19% behaald.

Bitcoin had met een maandelijks rendement van -36% één van de slechtste maanden sinds inceptie. Als twee van de drie grootste posities zorgde Ethereum (-4%) en Cardano (+27%) ervoor dat het verlies van de portefeuille enigszins beperkt is gebleven.

De totale marktkapitalisatie daalde van een voorlopig hoogtepunt op 12 mei van $2.500 miljard in slechts 9 dagen tijd met -50% naar $1.250 miljard. De markten herstelde enigszins en eindigde de maand mei met een marktkapitalisatie van $1.600 miljard en is hiermee terug op het niveau van begin maart 2021.

Historisch gezien zijn grote dalingen voor Bitcoin en cryptocurrency niet ongewoon. Het bekende Stock-to-Flow model laat dit ook zien. Het model berekent een ratio door alle in omloop zijnde Bitcoins (ca. 18,7 miljoen) in relatie te brengen tot de flow (nieuwe productie van 6,25 Bitcoin per ~10 minuten). Het model voorspelt een Bitcoin koers van $288.000 voor de aanstaande 4 jaar, grote bewegingen in de komende periode zijn volgens het model te verwachten, daarnaast vertoont de huidige situatie overeenkomsten met 2013.

Voornaamste reden van de daling zijn toenemende betrokkenheid van nationale overheden in de markt en hernieuwde zorgen over het energieverbruik van Bitcoin. Beide punten zullen zich in de toekomst verder ontwikkelen. Zo is er momenteel sprake van een migratie van miners vanuit China naar de VS en komt inmiddels al 75% van het energieverbruik van hernieuwbare bronnen. Daarnaast zijn overheden ook bezig met digitaal geld (via de blockchain), dit zou weer goed zijn voor protocollen zoals Ethereum en Cardano.