BlockBay Capital portefeuille update mei 2020

BlockBay Capital portefeuille update mei 2020
by

De portefeuilles hebben in mei 2020 een positief rendement behaald. Het jaarrendement in 2020 komt hiermee uit op ca. +42%.

De langverwachte derde Bitcoin-halvering vond plaats op 11 mei. Als gevolg hiervan is de beloning voor miners gehalveerd. Nu er minder aanbod van nieuwe Bitcoins is (en ervan uitgaande dat de vraag naar Bitcoin constant blijft), is de verwachting dat de koers van Bitcoin op lange termijn zal stijgen.

De eerdere historische halveringen laten zien dat de markt ongeveer 1,3 jaar na de halvering piekt. Op basis van historische data zal de piek rond augustus 2021 zijn. De langverwachte institutionele interesse in Bitcoin begint steeds meer op gang te komen. Exchanges zien een significante toename van institutionele aanmeldingen, daarnaast neemt de (gereguleerde) future handel nog steeds toe. Het idee om (als gevolg van ongelimiteerd bijdrukken) een relatief kleine investering in Bitcoin te doen wordt steeds breder gedeeld.

Na jaren van economische groei is er als gevolg van de coronacrisis sprake van een terugval. De terugval in economische groei zal leiden tot verdere fiscale en monetaire verruiming. Het ongelimiteerde bijdrukken van geld (met als doel om de economie te ondersteunen) zal mogelijk prijsopdrijvend werken voor zaken die (in tegenstelling tot fiduciair geld) niet makkelijk kunnen worden bijgedrukt. Denk hierbij aan goud, Bitcoin maar bijv. ook aandelen van bedrijven. De Amerikaanse beurs (S&P 500) staat momenteel boven het niveau van ca. 9 maanden geleden. De toekomstige vooruitzichten waren negen maanden geleden in ieder geval een stuk rooskleuriger, het is een teken dat er extreem veel geld in het systeem rond gaat.