BlockBay Capital portefeuille update augustus 2021

BlockBay Capital portefeuille update augustus 2021
by

De BlockWealth portefeuilles hebben in augustus een positief rendement van ca. +30% behaald.

De totale marktkapitalisatie per eind augustus 2021 is $2.100 miljard. Anderhalve maand geleden was dit nog $1.200 miljard. De markt is in rap tempo hersteld en mogelijk op weg om de all-time high van $2.500 miljard te breken. 

Begin augustus was er sprake van een upgrade van Ethereum, één van de belangrijkste wijzigingen was dat er met elke transactie een klein beetje Ether ‘verbrand’. Hoe intensiever het gebruik van Ethereum, hoe meer Ether er verdwijnt. In de eerste maand is er voor zo’n $600 miljoen aan Ether ‘verbrand’. Ethereum steeg in augustus met +36%, de upgrade heeft daarmee voor investeerders een positieve initiële impact. Het positieve marktsentiment kwam verder tot uiting in hogere koersen voor overige cryptomunten. Zo verdubbelde de koers van Cardano en zijn er onderliggend in de portefeuille verdere positieve uitschieters. De onderliggende rendementsverschillen laten ook zien dat er in toenemende mate verschillen zitten tussen cryptomunten onderling. De positie van Bitcoin als het ‘digitale goud’ houdt voorlopig stand, Ethereum is het blockchain platform waarbij het intensieve gebruik deels komt door een first mover advantage. In het spectrum daaronder liggen kansen voor cryptomunten met specifieke use cases en voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een Ethereum. De technologische ontwikkelingen in de markt gaan snel, naast DeFi (decentralized finance) en NFT’s (digitale kunst in de vorm van unieke tokens) kan het goed zijn dat blockchain stappen gaat zetten in de game-industrie.

De macro-economische omstandigheden zijn nog steeds gunstig voor cryptocurrencies, steunprogramma’s van centrale banken lopen nog door en renteverhogingen worden voorlopig nog niet verwacht. De Cubaanse regering heeft bekend gemaakt dat zij onderzoeken of cryptocurrencies als wettig betaalmiddel kunnen worden aangemerkt. Reden hiervoor zijn forse economische sancties die door Amerika zijn ingevoerd. De lokale munt is flink gedaald, daarnaast zorgen de economische sancties ervoor dat er minder Amerikaanse dollars (als alternatief) beschikbaar zijn. Vanuit ontwikkelde landen is er verdere (druk op) regulatie. Zo ligt handelsplaats Binance steeds verder onder druk van toezichthouders om geen diensten aan te bieden die vergunningsplichtig zijn. In reactie daarop heeft de exchange de interne procedures aangescherpt. Ook was er een grote hack in augustus, $600 miljoen werd gestolen van het gedecentraliseerde financiële platform Poly Network. De casus had een nogal verwarrende uitkomst, de hacker heeft alle fondsen teruggestort nadat hij/zij had aangegeven dat het slechts voor de lol was. Critici verwachten dat het voor de hacker nagenoeg onmogelijk was om een dusdanige omvang aan cryptomunten wit te wassen en dat de cryptomunten daarom zijn teruggestort.