BlockBay Capital portefeuille update augustus 2020

BlockBay Capital portefeuille update augustus 2020
by

De portefeuilles hebben in augustus 2020 een positief rendement behaald. De markt zette zijn opmars verder voort, de totale marktkapitalisatie is verder toegenomen van $335 miljard tot $375 miljard en is daarmee op het hoogste punt sinds maart 2018.

Ethereum profiteert sterk van de opkomst van DeFi (Decentralized Finance). DeFi is in feite een systeem van verschillende financiƫle applicaties die op de blockchain functioneren. Hierbij ontstaat er een financieel systeem dat open-source is, waaraan iedereen kan deelnemen en wat zonder toezichthouder functioneert. Belangrijke user cases zijn financieren, lenen en het aanbieden van bancaire diensten (in de breedste zin van het woord). De meeste van deze decentrale applicaties draaien op Ethereum wat ervoor heeft gezorgd dat het netwerk stevig belast wordt. Dit heeft als gevolg dat de transactiekosten op Ethereum omhoog zijn gegaan. De verdiensten voor miners bereikten recent een record van $15 miljoen dollar per dag aan transactie inkomsten. Dit soort inkomsten ondersteund de investeringspropositie voor Ethereum.

Het lijkt er sterk op dat de technologische ontwikkelingen van de laatste tijd een belangrijke drijfveer is geweest voor koersstijgingen. Dit zorgt voor een vicieuze cirkel doordat gestegen koersen weer voor een verdere ontwikkeling van protocollen zorgt. Ontwikkelaars hebben immers direct belang bij de projecten waar zij aan werken (als gevolg van crypto bezittingen).