Nieuw onderzoek AFM: interesse in crypto’s daalt scherp

Nieuw onderzoek AFM: interesse in crypto’s daalt scherp
by

De AFM heeft in oktober 2018 opnieuw onderzoek gedaan naar cryptobezit en ICO’s in Nederland. Het aantal consumenten dat in crypto’s stapt is afgenomen, voornamelijk als gevolg van koersdalingen.

De AFM treedt op tegen het aanbod van op crypto gebaseerde financiële dienstverlening zonder vergunning en blijft kritisch op cryptogerelateerde activiteiten van onder toezicht staande instellingen.

Belangrijkste conclusies

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek van de AFM zijn daarnaast dat 80% van de cryptobezitters bekend zijn met de waarschuwingen van de AFM voor de risico’s. Daarnaast schatten ICO-deelnemers de kans op inlegverlies hoger in dan een jaar eerder en vinden zij ICO’s minder aantrekkelijk door het grote risico op fraude en oplichting.

Advies van de AFM

Momenteel stelt de AFM met De Nederlandsche Bank een gezamenlijk advies op aan de minister van Financiën over een passende reactie op de opkomst van crypto’s en ICO’s. Dit advies wordt naar verwachting begin 2019 gepresenteerd. De bevindingen van het onderzoek zijn onderdeel van het advies.

Het rapport en de infographic zijn beschikbaar op de website van de AFM.

 


 

Als eerste de Insights van BlockBay Capital ontvangen?