Jonge rijke mensen zoeken naar meer advies over crypto bij hun vermogensbeheerder

Jonge rijke mensen zoeken naar meer advies over crypto bij hun vermogensbeheerder
by

In het Capgemini’s World Wealth Report 2018 gaat het onder andere over de groeiende aandacht voor cryptocurrencies onder vermogende personen onder de 40 jaar.

Uiteindelijk is het niet de vraag of, maar wanneer vermogensbeheerders moeten beginnen met het aanbieden van inzichten en informatie met betrekking tot cryptocurrencies, aldus consultant Capgemini.

Zo’n 71,1 procent van de HNWI’s (High Net Worth Individuals met een vermogen van minimaal 1 miljoen US Dollar) van 40 jaar en jonger ontvangt graag informatie over cryptocurrency van hun vermogensbeheerder tegenover slechts 13 percent van de HNWI’s ouder dan 60 jaar.

Vermogensbeheerders staan ambivalent tegenover het verstrekken van informatie over cryptocurrency aan HNWI-cliënten. Slechts 34,6 procent van de HNWI’s wereldwijd zegt dat ze informatie over cryptocurrency van hun vermogensbeheerders hebben ontvangen.

Redenen om te investeren

Wereldwijd geeft 39,3 procent van de jonge HNWI’s aan dat het hoge verwachte rendement de voornaamste reden is om in cryptocurrencies te investeren. 19,3 procent van de jonge HNWI’s verwacht dat cryptocurrencies in de toekomst een mogelijk alternatief voor goud is.

Zorgen over investeringen

58,6 procent van de jonge HNWI’s ziet de hoge volatiliteit van cryptocurrencies als voornaamste obstakel. 58,1 procent maakt zich zorgen over de veiligheid van de cryptocurrency investering.

Rol van vermogensbeheerders

Vermogensbeheerders moeten hun terughoudendheid om cryptocurrency investeringen te bespreken met hun jongere, vermogende klanten overwinnen. Dit om te voorkomen dat zij zich tot andere specialisten wenden voor advies, aldus consultant Capgemini.

Lees het volledige rapport op worldwealthreport.com


 

Als eerste de Insights van BlockBay Capital ontvangen?