Facebook lanceert langverwacht crypto project Libra

Facebook lanceert langverwacht crypto project Libra
by

Facebook gaat op dinsdag 18 juni 2019 de Libra Association aankondigen. Facebook zal met tientallen partners de in Zwitserland gevestigde Libra Association introduceren die Libra zal overzien. Naar verwachting zal de Libra blockchain in 2020 gelanceerd worden.

Libra is een wereldwijde digitale munt die als doel heeft om wereldwijd miljarden mensen toegang te geven tot het een nieuwe financiële infrastructuur

Libra zal worden gebouwd op een Libra blockchain en zal worden ondersteund door de Libra Reserve die ´echte assets´ als onderpand zullen aanhouden. De Libra Reserve moet ervoor zorgen dat de digitale munt is gebouwd op stabiliteit, lage inflatie en wereldwijde acceptatie. De Libra zal een stablecoin zijn die hoogstwaarschijnlijk zal worden ondersteund door meerdere grote valuta (US Dollar, Euro, Yen etc.). De munt wordt hierdoor in tegenstelling tot de volatiele Bitcoin toepasbaar in het dagelijks economisch verkeer. Integratie in het ecosysteem van Facebook (met ook Whatsapp en Instagram) en de Libra partners is aannemelijk.

Libra partners

De partners worden dinsdag 18 juni bekend gemaakt. Bekende bedrijven die zullen participeren zijn naast Facebook zelf eBay, Spotify, Uber, PayPal en Mastercard.  Partners betalen naar verluid $10 miljoen om een eigen ‘node’ aan te houden. Partners hebben met een node toegang tot het netwerk en de mogelijkheden die het biedt. Er is totaal ruimte voor 100 leden in de Libra Association, Facebook zou hierdoor $1 miljard ophalen.

Libra Partners

Libra is het antwoord van Facebook op bestaande blockchains die naar mening van Facebook nog geen massale adoptie hebben bereikt. Dit zorgt ervoor dat bestaande blockchains geen goede oplossing bieden voor geld als ruil- of oppotmiddel. Bestaande cryptocurrency projecten hebben volgens Facebook met name het doel om het bestaande stelsel te ontwrichten en om beleidsmakers buitenspel te zetten. Facebook gelooft dat verdere samenwerking en innovatie met de financiële sector, beleidsmakers en diverse experts de enige manier is om een duurzaam, veilig en vertrouwd stelsel in het nieuwe systeem te inroduceren.

Invloed Libra op Bitcoin

In de week voorafgaand aan de bekendmaking is de koers van Bitcoin verder opgelopen van $8.000 naar $9.250. De afgelopen periode is duidelijk geworden dat het erg lastig gaat worden Bitcoin om als wereldwijd betaalmiddel ingezet te gaan worden. Dit ondanks positieve technologische ontwikkelingen zoals het Lightning netwerk. De hoge beweeglijkheid van de Bitcoin koers en de beperkte mate van gebruik zal ertoe leiden dat Bitcoin zijn positie als digitaal goud verder zal verstevigen. Vanuit dit perspectief is de lancering van Libra positief. De wereldwijde massa zal kennis gaan maken met cryptomunten waardoor de step naar andere cryptomunten makkelijker zal zijn.

 

 

Als eerste de Insights van BlockBay Capital ontvangen?