Ethereum Constantinople upgrade

Ethereum Constantinople upgrade
by

Er zijn interessante ontwikkelingen bij Ethereum. Op 16 januari 2018 zal er een geplande hard fork plaatsvinden die ervoor zal zorgen dat het netwerk zal upgraden naar Constantinople.

Constantinople is de codenaam van de upgrade en is één van de stappen in het proces die uiteindelijk zal moeten gaan leiden tot Serenity. In Serenity zullen diverse ideeën worden gerealiseerd die naar boven zijn gekomen in de jaren 2014-2018.

De belangrijkste wijzigingen in Serenity zijn de transitie naar proof-of-stake en het vergroten van de schaalbaarheid. Het ultieme doel is om een wereldcomputer te bouwen, daarnaast zal Serenity moeten zorgen voor een groter transactievolume.

Impact op Ethereum miners

De vergoeding die miners verdienen neemt af als onderdeel van de Constantinople upgrade. Voorheen kregen miners drie Ethereum per gewonnen block, na de upgrade wordt dit twee Ethereum. De upgrade bevat daarnaast een difficulty bomb. De difficulty bomb zorgt ervoor dat de moeilijkheidsgraad van het minen over een periode van 12 maanden langzaam opvoert om hiermee geleidelijk het minen uit te faseren.

Ethereum koers

In aanloop naar de aankomende Ethereum Constantinople hard fork is de koers van Ethereum nagenoeg verdubbeld. De koers is van $83 (half december) tot begin januari gestegen tot een niveau van $160 per munt. De koers staat momenteel (15 januari – één dag voor de upgrade) op $127.

 

 

 


 

Als eerste de Insights van BlockBay Capital ontvangen?