BlockBay Capital portefeuille update juli 2021

BlockBay Capital portefeuille update juli 2021
by

De BlockWealth portefeuilles hebben in juli een positief rendement van ca. +13% behaald.

Bitcoin (+18%) en Ethereum (+11%) profiteerde na twee maanden van een verbeterd sentiment.

Bitcoin eindigde de maand op een koers van $41.600, dit nadat de koers van Bitcoin een (tijdelijke) bodem van onder de $30.000 heeft neergezet op 20 juli. Directe aanleiding voor een nieuwe rally zijn geruchten dat Amazon van voornemens is om cryptocurrency te accepteren, dit gerucht werd later door Amazon overigens ontkend. Feit blijkt dat Amazon bezig is om een blockchain en digital currency team samen te stellen, zo staat er momenteel een vacature open. Hiermee is Amazon (naast Facebook en Twitter) het volgende grote tech bedrijf die bezig gaat met blockchain. Ook Elon Musk droeg (namens Tesla) bij aan het positieve sentiment door aan te geven dat het weer goed mogelijk is dat Tesla in de toekomst weer Bitcoin betalingen voor elektrische auto’s zal gaan accepteren.

Ook Ethereum had (in aanloop naar een nieuwe upgrade op 4 augustus) een goede maand. De upgrade zorgt voor een betere gebruikerservaring. Daarnaast zal met elke transactie een klein beetje Ether ‘verdwijnen’, hiermee wordt het netwerk minder inflatonair en bij intensief gebruik mogelijks zelfs deflationair. De schaarste op het Ethereum netwerk zal verder toenemen. Naast de vierjaarlijkse halvering van de Bitcoin vergoeding voor miners is het interessant om te zien of deze Ethereum upgrade impact op de koers gaat hebben.

Fidelity Digital Assets, de cryptocurrency afdeling van een grote Amerikaanse investeerder heeft een wereldwijd onderzoek gehouden onder 1.100 institutionele investeerders. Hieruit blijkt dat 70% van de investeerders verwacht op de korte termijn in cryptocurrency direct of in cryptocurrency bedrijven te investeren. Per regio zijn er ook verschillen, Aziatische institutionele investeerders zijn momenteel het meest actief waarbij opgemerkt dient te worden dat Amerikaanse en Europese investeerders hun achterstand snel inlopen. De belangrijkste redenen die institutionele investeerders aangeven om niet te investeren zijn de koersvolatiliteit, daarnaast spelen bezorgdheid over de risico’s van marktmanipulatie en het gebrek aan onderliggende waarde een rol.