BlockBay Capital portefeuille update februari 2021

BlockBay Capital portefeuille update februari 2021
by

De portefeuilles hebben in februari een positief rendement van tussen de 30%-45% behaald.

Zowel Bitcoin als Ethereum hebben in februari een nieuwe all-time high neergezet. Bitcoin bereikte op 21 februari een voorlopig hoogste koers van $58.000 dollar, Ethereum stond rond die datum op $2.030. In de laatste week van februari zijn de koersen wat teruggevallen, maar liefst $15.000 ging er van de Bitcoin koers af in slechts zeven dagen, de markt is en blijft erg volatiel.

De vorige all-time high van Ethereum stond op $1.420 (januari 2018), in vergelijking met de all-time high van Bitcoin destijds ($20.000) heeft Ethereum relatief gezien nog wat goed te maken. De proposities voor Bitcoin en Ethereum zijn erg goed zichtbaar geworden in de afgelopen periode. Zo wordt Bitcoin meer en meer gezien als het digitale goud, mede doordat er meer aandacht komt vanuit bijv. Wall Street. Zo gaan er geruchten dat (als gevolg van toenemende interesse onder cliënten) Goldman Sachs opnieuw een cryptocurrency trading desk gaat openen, er een nieuwe aanvraag voor een Bitcoin ETF is gedaan en zijn er nieuwe commentaren van prominenten zoals Bill Gates en Janet Yellen. Recent heeft de Citi bank een interessant rapport uitgebracht waarin ook zij concluderen dat Bitcoin zich op een omslagpunt begint en dat we mogelijk aan het begin staan van het echt mainstream worden van cryptocurrency. Ook Ethereum staat in de spotlights, met name door de opkomst van DeFi (decentralized finance) en de mogelijke aanstaande lancering van Ethereum 2.0. Verdere upgrades van het netwerk zijn nodig, dit doordat bij piekdrukte een enkele transactie op het Ethereum netwerk tientallen dollars kost. In dit gat springen diverse concurrerende blockchains. Een voorbeeld hiervan is Cardano, in februari is deze cryptomunt (o.a. als gevolg van een nieuwe upgrade) gestegen van $0,34 naar $1,31.

Kijkend naar de blockchain markt in zijn algemeenheid zien we dat er momenteel nog maar 4 beursgenoteerde bedrijven (Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet/Google) zijn met een hogere marktwaarde dan Bitcoin. Het laat zien dat Bitcoin ondanks alle onzekerheden meer en meer aan vertrouwen aan het winnen is. Er is 0,0 zekerheid dat de koers van Bitcoin omhoog zal gaan, maar het uitgangspunt van BlockBay Capital is dat wanneer o.a. Bitcoin omhoog gaat de groei significant (x4 / x5) zal zijn. 100% verlies ten opzichte van een potentiële groei van 500% zijn de mogelijkheden die investeerders in de huidige omgeving meer en meer zoeken door diversificatie van het vermogen.