Bitcoin vindt weg verder omhoog

Bitcoin vindt weg verder omhoog
by

Bitcoin heeft de goede start van 2019 een verder vervolg kunnen geven. Na het bereiken van de bodem rond half december 2018 op $3.200 heeft Bitcoin een tussentijdse stijging van meer dan +100% laten zien tot ca. $7.500 op 12 mei 2019. Inmiddels ligt de koers van Bitcoin rond de $7.000 en is de koers in de afgelopen week met +25% gestegen.

Bitcoin price May 13 - 2019

Oorzaken stijging Bitcoin

De stijging viel als gewoonlijk samen met een stijging van het handelsvolume. Daarbij heeft het er erg de schijn van dat deze stijging is gedreven door institutionele investeringen en niet door investeringen door particulieren (wat in het verleden vaak het geval was).

De institutionele ontwikkelingen die al geruime tijd spelen zijn de lancering van Fidelity Digital Assets, naderende start van Bakkt en het openstellen van cryptotrading bij Ameritrade en E-Trade. Daarnaast zijn er ook weer nieuwe aanvragen bij de Amerikaanse toezichthouder SEC op het gebied van een ETF. De verwachte activiteit bij deze partijen kan ervoor gezorgd hebben dat zij alvast posities hebben ingenomen om de operaties af te dekken.

Andere mogelijke verklaringen zijn gecoördineerde aankopen van grote investeerders en dat er kopers met (voor)kennis posities hebben ingenomen in afwachting van verwachte aankondigingen. Van belang is of de kopers die posities hebben ingenomen van voornemens zijn om deze voor de lange termijn aan te houden of dat deze investeerders op korte termijn koerswinsten gaan verzilveren.

Rendementen overige cryptomunten

Kijkend naar de top 20 cryptomunten (op basis van marktkapitalisatie) presteert Bitcoin het beste van alle cryptomunten. Dit is relatief zeldzaam en komt doordat nieuw geld in de cryptomarkt vaak in Bitcoin wordt geïnvesteerd waarna het eventueel wordt door geïnvesteerd in andere cryptomunten. Ethereum, Litecoin en EOS zijn in de afgelopen week allen met +10% tot +15% gestegen.

 


 

Als eerste de Insights van BlockBay Capital ontvangen?