BlockBay Capital portefeuille update oktober 2020

BlockBay Capital portefeuille update oktober 2020
by

De portefeuilles hebben in oktober een positief rendement behaald. Het positieve rendement komt voornamelijk door een stijging van Bitcoin van $10.700 naar $13.800. Het positieve sentiment rondom Bitcoin is vooral gedreven door de aankondiging van PayPal. Recent kondigde PayPal een dienst aan die het mogelijk maakt voor gebruikers om cryptocurrency te kopen, verkopen of aan te houden. PayPal wil het later voor winkeliers mogelijk maken om betalingen in cryptocurrency te accepteren. Hiermee wordt toegang tot cryptomunten voor de 300 miljoen actieve gebruikers van PayPal nog eenvoudiger.

Wat verder is opgevallen is dat er een aantal beursgenoteerde ondernemingen in de Verenigde Staten zijn geweest die een gedeelte van hun bezittingen hebben omgezet in Bitcoin. MicroStrategy, een IT bedrijf, heeft recent nieuwe aankopen van Bitcoin aangekondigd waarmee zij totaal nu $425 miljoen in Bitcoin hebben geïnvesteerd. Square, een betalingsprovider, heeft 1% van het balanstotaal in Bitcoin omgezet. Dat komt neer op zo’n $50 miljoen. De voornaamste reden voor deze bedrijven is dat zij bescherming willen zoeken tegen de verzwakking van traditionele valuta. Dat dergelijke bedrijven kapitaal omzetten naar Bitcoin is een belangrijke opsteker voor Bitcoin.

Tot slot zijn centrale banken bezig met de introductie van digitaal geld. Dit digitale geld is vergelijkbaar met euro’s met als belangrijkste verschil dat de afwikkeling van het betalingsverkeer niet meer wordt gedaan door commerciële banken maar door centrale banken. De huidige corona pandemie zorgt voor een versnelling in de afschaffing van fysiek geld. De waarde van Bitcoin als een onafhankelijk bezig zal naar verwachting met de huidige ontwikkelingen alleen maar toenemen.