Maven 11 Capital

Maven 11 Capital
by nba_lakers_h1nllj48
Maven 11 Capital is een blockchain en cryptocurrency investeringsfonds uit Amsterdam die in 2015 is opgericht. Maven 11 Capital is hiermee het eerste cryptocurrency beleggingsfonds uit Nederland en één van de eerste fondsen uit Europa. Investeren in het fonds is mogelijk vanaf €100.000.
Maven 11 Capital

Over Maven 11 Capital

Maven 11 Capital is in november 2018 ontstaan vanuit de rebranding van Crypto Crunch. De naam Maven 11 Capital is een verwijzing naar een vertrouwde expert (maven) en een referentie naar het jaar (2011) waarin de oprichters kennis maakte met cryptocurrency en blockchain.

Het fonds richt zich op family offices en vermogende particulieren (de Quote 500 ondernemers). Het fonds beheerde eind 2017 circa 10 miljoen euro in crypto-assets voor zijn klanten.

Team

Maven 11 Capital is oorspronkelijk opgericht door Joost van der Plas en Jochem Wieringa. Joost van der Plas en Jochem Wieringa hebben beide een verleden bij telecomproviders Bliep, KPN en bij social media platform Hyves. In 2018 heeft Balder Bomans als partner het team versterkt. Balder Bomans heeft een achtergrond als trader bij Kempen.

Joost van der Plas

Joost van der Plas
Investor Relations

Jochem Wieringa

Jochem Wieringa
Research

Balder Bomans

Balder Bomans
Investments and Trading

Beleggingsstrategie

Maven 11 Capital hanteert een gemengde investeringsstrategie door te investeren in blockchain gerelateerde assets (zoals cryptocurrencies, ICO’s en aandelen). De investeringsstrategie van het fonds kan daarom worden omschreven als gemengd. Globaal genomen kunnen de investeringen van het fonds worden onderscheiden in investeringen in bestaande protocollen (digital assets) en in nieuwe blockchain ventures (early stage). Uitstappen in het fonds is elk kwartaal mogelijk.

Digital assets

Maven 11 Capital investeert in circa 20 diverse cryptomunten. Dit varieert van de bekende grotere namen zoals Bitcoin en Ethereum naar kleinere cryptocurrencies zoals SONM, Wanchain en Raiden. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in wat bekendere namen zoals EOS, Cardano en Dash.

Maven 11 Capital Digital Assets

Digital asset selectie van de website

Early stage

Investeringen die het fonds heeft gedaan tijdens eerdere investeringsrondes zijn o.a. geweest in Dusk, NEX en Carry protocol. Deze investeringen zijn vergelijkbaar met venture capital en dienen vaak als een vorm van seed capital. In ruil voor een investering ontvangt de investeerder tokens of aandelen in het nieuwe project.

Maven 11 Capital Early Stage Investments

Publicaties

De analisten van Maven 11 Capital schrijven regelmatig interessante publicaties over cryptocurrency en blockchain. Zo zijn er interessante stukken geschreven over trends die zorgen voor een gezondere blockchain markt. Daarnaast wordt er een wetenschappelijke twist gegeven aan blockchain door de wet van Amara toe te passen op blockchain. De wet van Amara heeft als uitgangspunten dat het effect van technologie op korte termijn wordt overschat en op lange termijn wordt onderschat.

De volgende artikelen zijn momenteel (in het Engels) gepubliceerd:
Two trends that usher a more healthy blockchain market
Amara’s Law and a top down view on investing in blockchain

Kosten

De fondsen brengen de volgende kosten in rekening:

Beheervergoeding 0,8% per jaar
Transactie- en overige kosten 0,35% (per jaar, geschat)
Intredingskosten 0,125%
Uittredingskosten 1%
Performance fee 20%

Investeren bij Maven 11 Capital?

Ontvang dan ons gratis onafhankelijke rapport met daarin de analyse van Maven 11 Capital en andere Nederlandse crypto fondsen. Direct investeren? Bezoek dan de website van Maven 11 Capital.

Wilt u investeren in cryptocurrency maar is een investering van €100.000 te groot? Kijk dan eens naar onze BlockWealth Lite (index portfolio met vijftien cryptocurrencies vanaf €2.500) of BlockWealth (actief en dynamische portfolio vanaf €10.000).

Aanvraag gratis rapport – Maven 11 Capital

    Uw voornaam*

    Uw achternaam*

    Uw e-mailadres*

    Uw telefoonnummer

    Eventuele vragen en/of toelichting