Cryptomarkt voor het eerst boven de biljoen

Cryptomarkt voor het eerst boven de biljoen
by

De cryptomarkt heeft begin januari 2021 voor het eerst een totale marktkapitalisatie bereikt van 1 biljoen US Dollar ($1.000.000.000.000). Bitcoin heeft met een marktwaarde van $700 miljoen een dominant aandeel in het geheel. De mijlpaal komt 25 maanden na het dieptepunt van $100 miljard marktkapitalisatie en daags na de onrust in Washington DC waarbij het Capitool door demonstranten is belaagd.

Bitcoin als beleggingscategorie

Het bereiken van de marktkapitalisatie van 1 trillion (trillion is biljoen in het Engels) zorgt ervoor dat de cryptomarkt ook door analisten op Wall Street aandachtiger zal worden bekeken. De vraag is of de cryptomarkt gezien kan worden als een nieuwe beleggingscategorie naast bijvoorbeeld aandelen, obligaties en vastgoed. Dit zou betekenen dat investeerders in beleggingsportefeuilles een percentage van het totaal gaan investeren in cryptocurrency.

Het beleid van BlockBay Capital is sinds de start in 2018 ongewijzigd, investeer ca. 2 tot 5% van je liquide vermogen in cryptocurrency. Dit zorgt ervoor dat het verwachte rendement van het totale vermogen toeneemt zonder dat het risico van de totale portefeuille significant stijgt.