Cryptocurrency markt stijgt in anderhalf uur met $20 miljard

Cryptocurrency markt stijgt in anderhalf uur met $20 miljard
by

Op maandagmorgen steeg de koers van Bitcoin met $700 naar ca. $7.000, waarbij de koers van Bitcoin zelfs $7.500 aantikte op het grote handelsplatform Bitfinex. Oorzaak van de extreme stijging zijn toenemende zorgen over het al dan niet bestaan van voldoende liquiditeiten om de stablecoin Tether te ondersteunen. In theorie is de koers van Tether altijd $1,00, hiermee biedt Tether handelaren de mogelijkheid om snel in en uit de cryptocurrency markt te stappen.

De daling van de koersvan de stablecoin Tether van $1,00 tot $0,96 zorgde ervoor dat het voor handelaren duurder was om cryptocurrencies te kopen met Tether. Het gevolg was dat er een premium op de prijs van cryptocurrencies ontstond op crypto only exchanges die Tether ondersteunen als gevolg van een uitverkoop van Tether.

De hogere koerzen van cryptocurrencies op crypto only exchanges is te verklaren doordat investeerders cryptocurrencies niet naar fiduciair geld om kunnen zetten maar alleen naar andere cryptocurrencies waardoor de vraag en hiermee de prijs toenam. In de laatste maanden zijn er nieuwe gereguleerde, geauditeerde en transparante alternatieven voor Tether beschikbaar gekomen. De verwachting is dat de dominante marktpositie van Tether snel verminderd gaat worden. Tether heeft afgelopen week ook circa $300 miljoen aan cryptocurrency uit de handel genomen.

 


 

Als eerste de Insights van BlockBay Capital ontvangen?