BlockBay Capital portefeuille update september 2020

BlockBay Capital portefeuille update september 2020
by

De portefeuilles hebben in september een negatief rendement behaald. Na de goede zomermaanden is de markt iets afgekoeld, de volatiliteit is eveneens afgenomen. Belangrijkste nieuws is dat het crypto handelsplatform BitMex door de Amerikaanse CFTC is aangeklaagd onder andere voor het faciliteren van financiële diensten. De afgelopen periode is er een sterke correlatie geweest met aandelenmarkten. Ook de beurzen zijn in september iets gedaald.

Jerome Powell, de president van de Amerikaanse Centrale Bank (Fed) heeft recent het inflatiebeleid ietwat veranderd. Voortaan zal de Fed een gemiddeld inflatiedoel van 2% nastreven. In goede tijden mag de inflatie daarmee oplopen tot boven de 2%, het plafond van 2% inflatie wordt hiermee in feite losgelaten. Dit betekent ook dat de rente nog voor een langere tijd laag blijft, dit doordat de Fed de rente niet zal verhogen op het moment dat de inflatie richting de 2% gaat. Een stijgende inflatie is op termijn positief voor o.a. Bitcoin (als gevolg van schaarste). Daarnaast zijn er (technologische) ontwikkelingen die de investeringen in overige cryptomunten ondersteunen. DeFi (Decentralized Finance) is hiervan het beste voorbeeld.

Vooruitkijkend is het wachten op nieuwe ontwikkelingen, de Europese Centrale Bank (ECB) overweegt een digitale euro op de markt te brengen. Volgens de ECB hebben zij een belangrijke rol om vertrouwen te kweken in geld, de euro dient daarmee geschikt te zijn voor het digitale tijdperk. Een onafhankelijke Bitcoin zal hiermee naar verwachting toegevoegde waarde krijgen en behouden.