BlockBay Capital portefeuille update juni 2020

BlockBay Capital portefeuille update juni 2020
by

De portefeuilles hebben in juni 2020 een negatief rendement behaald. Juni 2020 was een rustige maand, Bitcoin tikte begin juni kort de $10.000 aan waarna de koers inzakte tot het beginniveau van $9.500. Juni werd afgesloten op een koers van $9.150.

De reputatie van Bitcoin als mogelijke veilige haven (vergelijkbaar met goud) houdt voorlopig geen stand. De correlatie tussen aandelenmarkten en Bitcoin staat historisch gezien op een hoog niveau. Bitcoin gedraagt zich hierdoor als een risicovolle investering die de markt op een volatiele manier volgt door middel van grote schommelingen. De hoge correlatie tussen Aandelen en Bitcoin kan op de korte termijn goed uitpakken doordat Aandelenmarkten mogelijk verder profiteren van het huidige monetaire beleid van centrale banken (lees het bijdrukken van geld).

Het aantal adressen dat Bitcoin langer dan 1 jaar in bezit heeft is recent gestegen naar een all-time high van 20,3 miljoen adressen. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat na de recente halvering (mei 2020) Bitcoin investeerders mogelijk van mening dat Bitcoin meer waard is dan de huidige koers. Dit kan zorgen voor ‘spaargedrag’ tot het moment dat de markt weer op stoom komt zodat posities met winst verkocht kunnen worden.

Kijkend naar de rendementen dit jaar zien wij dat de portefeuille beter presteert dan Bitcoin. Tijdens een opgaande markt is de verwachting dat zogenoemde ‘altcoins’ beter presteren dan Bitcoin. Dit is vaak doordat deze cryptomunten een hoger risico hebben. Daarnaast kopen investeerders deze munten vaak na een eerste investering in Bitcoin zodat er geld wordt doorgeschoven. In de komende jaren wordt het nog belangrijker om te zorgen voor voldoende spreiding binnen de portefeuille om hiermee optimaal te profiteren van diversificatie en de potentiële upside van specifieke munten.