BlockBay Capital portefeuille update juli 2020

BlockBay Capital portefeuille update juli 2020
by

De portefeuilles hebben in juli 2020 een positief rendement behaald. Na een relatief rustige periode begon de cryptomarkt eind juli aan een stijging waarbij de totale marktkapitalisatie is toegenomen van $260 miljard tot $335 miljard.

De stijging is gedreven door een aantal positieve ontwikkelingen. Zo wordt het toegestaan voor Amerikaanse banken om cryptomunten namens klanten aan te houden. Daarnaast is er een enorme groei in de DeFi (Decentralized Finance) markt, waarbij er inmiddels > $4 miljard vergrendeld in voornamelijk het Ethereum protocol zit. Daarnaast is het aanbod van o.a. Bitcoin op exchanges op het laagste punt in twaalf maanden. Vorige maand hadden wij al gezien dat het percentage Bitcoin wat de afgelopen twaalf maanden niet is verplaatst vanuit wallets op een all-time high staat. Beide zijn mogelijk indicatoren van een toenemende acceptatie van Bitcoin als een mogelijke store-of-value.

Een nieuw rapport van Fidelity (een grote institutionele belegger met een aparte tak gericht op digital assets) heeft een nieuw rapport in uitgebracht met twee belangrijke conclusies:

  1. De onbekende gevolgen van de lage rentes, ongekende niveaus van wereldwijde monetaire en fiscale stimulering en deglobalisering (als gevolg van de coronacrisis) voegen allemaal toe aan het bewustzijn en de adoptie van cryptocurrencies
  2. Op de lange termijn zijn de langzame (en ingebouwde) inflatie van bijv. Bitcoin en de overdracht van vermogen aan de nieuwe millennial generatie factoren die mogelijk een positieve invloed hebben

Daarnaast staat de US Dollar onder druk sinds het uitbreken van de coronacrisis, analisten van Goldman Sachs schrijven dat de positie van de Dollar als wereldmunt onder druk staat. De komende periode zal opnieuw erg interessant worden, ontwikkelingen binnen de globale economie kunnen directe invloed hebben op ontwikkelingen binnen het financiƫle systeem.