Bitcoin Cash gaat opsplitsen – De hard fork staat gepland op 15 november 2018

Bitcoin Cash gaat opsplitsen – De hard fork staat gepland op 15 november 2018
by

Twee keer per jaar zjin er hard forks als onderdeel van geplande protocol upgrades van het Bitcoin Cash netwerk, waarvan de volgende op 15 november 2018 gepland staat.

Meestal gaan deze upgrades ongemerkt voorbij en loopt de Bitcoin Cash blockchain door. Echter is de community er deze keer niet in geslaagd om overeenstemming te bereiken over de toekomst van de Bitcoin Cash blockchain.

nChain & Craight Wright

nChain is een blockchain groep die geleid wordt door Dr. Craight Wright. Craight Wright claimt overigens dat hij Satoshi Nakamoto is, die de Bitcoin white paper heeft geschreven en het Bitcoin netwerk heeft gelanceerd. nChain is het oneens met de voorgestelde upgrades van de Bitcoin Cash ontwikkelaars coalitie, Bitcoin ABC.

Bitcoin SV & Bitcoin ABC

Het resultaat van de aanstaande hard fork van nChain is dat er naast de huidige Bitcoin Cash (Bitcoin ABC) er een nieuwe Bitcoin Coin Cash gaat ontstaan. Dit wordt de Bitcoin SV waarbij SV staat voor Satoshi Vision.

Het kamp van de Bitcoin SV wil de grootte van een block in november 2018 vergroten naar 128 mb en deze verder over tijd uitbreiden. Dit lijkt meer op een marketing truc omdat een grotere blockgrootte niet per definitie een goed ding is. Ironisch genoeg wil Bitcoin ABC ook de blockgrootte vergroten echter dient dit op een wat veiligere manier gebeuren door meerdere stapjes en overige performance verbeteringen in te voeren.

Slagingskans van Bitcoin SV – de Hashrate

De miners die de aanstaande fork ondersteunen zijn voorlopig zichtbaar in de SVPool. Op 6 november 2018 is de situatie als onderstaand. 12,5% is in theorie een significante hoeveelheid rekenkracht, het wordt interessant om te zien hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. De hard fork gaat namelijk niet slagen indien deze niet wordt ondersteund door miners.

Craight Wright Bitcoin SV

Koersverloop Bitcoin Cash

Begin november maakte Bitcoin Cash een koerssprong van +40% en steeg in vier dagen tijd van $420 naar $600. Naast de fork was de directe aanleiding hiervan dat zowel bitcoin.com als Binance de nieuwe hard fork gaat ondersteunen.

Controverse Bitcoin Cash

Tot slot is het nog belangrijk om te vermelden dat Bitcoin Cash al een hard fork is Bitcoin. Het maakt de relatie en status van Bitcoin Cash ten opzichte van Bitcoin er zeker niet gemakkelijker op, ook omdat Bitcoin Cash reeds was ontstaan door onvrede over de grootte van de blocks.

 


 

Als eerste de Insights van BlockBay Capital ontvangen?