ABN AMRO erkent de potentie maar ziet cryptovaluta voorlopig niet als nieuwe asset class

ABN AMRO erkent de potentie maar ziet cryptovaluta voorlopig niet als nieuwe asset class
by

In een publicatie op de website van ABN AMRO Private Banking informeert de vermogensbeheerder zijn klanten over cryptovaluta. ABN AMRO geeft cliënten momenteel geen inhoudelijk advies over cryptocurrencies

Dat hoeft niet zo te blijven, stelt investeringsstrateeg Ralph Wessels. “De technologie erachter is nog volop in ontwikkeling. Als bovendien wordt voldaan aan de voorwaarden van regulering en transparantie, dan zijn crypto coins te vergelijken met andere beleggingsvormen en hun risico-rendementsprofielen.”

ABN AMRO en cryptovaluta

Voorlopig ziet ABN AMRO cryptocurrencies niet als nieuwe asset class, wat in lijn is met de uitspraak van Wessels.

Richard de Groot, Global Head Investment Centre behandelt een aantal varianten van cryptocurrencies: “Van de vier verschillende vormen crypto coins is de crypto currency de virtuele versie van fiduciair geld zoals euro’s en dollars. Bitcoin is hier het beste voorbeeld van. De network crypto, zoals Ethereum, biedt een digitaal platform voor de handel in bijvoorbeeld vastgoedcontracten. De crypto security is een digitale vorm van een aandeel of een obligatie. Tot slot onderscheiden we de utility crypto, een platform voor bijvoorbeeld de handel in groene energie.”

Download het volledige rapport op de website van ABN AMRO.

Blockchain binnen ABN AMRO

ABN AMRO ziet blockchain als the next big thing. ABN AMRO is een van de banken die tijd, geld en energie investeert in deze innovatieve technologie. Dit doen zij door alle bedrijfsonderdelen opnieuw te bestuderen en te onderzoeken hoe ABN AMRO deze kan verbeteren met blockchain.

Voorbeelden van ABN AMRO en blockchain zijn bijvoorbeeld een speciale blockchain rekening en onderstaand Torch initiatief, dat zich richt op de commerciële vastgoedmarkt.

 


 

Als eerste de Insights van BlockBay Capital ontvangen?